joi, noiembrie 30, 2023
Teatrul Dramatic Fani Tardini Galati

Spectacolul Monstrul Nisipurilor : Teatrul Dramatic Fani Tardini Galati

MONSTRUL NISIPURILOR
DE: SZÉKELY CSABA PREMIERA: 23 IUN, 2018 DISTRIBUIE
DISTRIBUTIE
Elena Anghel, Vlad Ajder, Petronela Buda, Răzvan Clopoțel, Flavia Călin, Ștefan Forir, Elena Ghinea, Radu Horghidan, Cristina Uja, Florin Toma

Regia artistică: Andi Gherghe
Scenografia: Cristina Breteanu
Regizor tehnic: Jeana Lungu
Sufleur: Miruna Tăbăcaru
Durata: 1 h 45 min

CRONICI
MIRCEA MORARIU Noi legături primejdioase
Într-o lume intens preocupată de diferențieri categoriale, dramaturgul român de expresie maghiară Székely Csaba este considerat a fi exponentul, prin excelență, al teatrului social și al celui politic. Unul dintre cele mai puternice condeie care i-au dovedit impactul, utilitatea, poate chiar supremația. În decembrie 2017, atunci când am văzut în Sala Studio a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova o primă versiune scenică a piesei Monstrul Nisipurilor nu mică mi-a fost mirarea să constat că același Székely Csaba știe să abordeze, și nu oricum, ci la modul superior, și alte zone tematice.

DOINA PAPP Dragostea de la legendă la realitate, într-o piesă de Szekely Csaba
Titlul piesei – Monstrul nisipurilor – pusă în scenă la Teatrul Dramatic Fani Tardini din Galați de regizorul Andi Gherghe – își dezvăluie sensul abia la sfârșitul spectacolului când actrița care o interpretase mai devreme pe judecătoarea ce compare într-un proces de divorț ne spune o poveste orientală ciudată despre un fiu de emir care se îndrăgostește de o frumoasă prințesă pe care o mutilează din prea multă dragoste. Până la acest final de o mie și una de nopți ne aflăm însă în plină contemporaneitate a subiectului cu toate variantele lui actuale dar mai ales acelea care vorbesc despre aparențe și esențe în materie de iubire.